Over de agenda

Agenda Rossum is een verzamelpunt voor de openbare activiteiten van alle verenigingen en organisaties van Rossum, Lemselo en Volthe.

Meedoen is gratis

Stel dat uw vereniging of initiatief hier nog niet tussen staat.
En u wilt ook meedoen. Daar helpen we u natuurlijk graag bij!
Deelname is geheel gratis.

Waar is het voor bedoeld:

  • uw evenement of bijeenkomst is voor inwoners van Rossum, Lemselo en Volthe bestemd
  • uw evenement is openbaar te bezoeken
  • u houdt uw eigen agenda actueel

Hoe werkt het?

We werken met Google agenda. Wij zijn een soort verzamelplein van al die agenda’s.

De vereniging of stichting dient een eigen Google account te hebben of te maken en kan vervolgens via info@agendarossum.nl nadere instructie krijgen om in dit totaaloverzicht te kunnen worden opgenomen. U houdt uw eigen agenda van de vereniging bij.

Wij zorgen voor de ontsluiting op deze centrale website.

Mooi idee, ik wil meedoen. Wat nu?

Maak binnen de vereniging een eigen Google account aan. Je krijgt daarbij een Gmail adres. Geef dit gmail-adres aan ons door, samen met contactinformatie voor eventuele vragen.

Heeft u slechts eenmalig een evenement of bent u niet zo digitaal?
Geen nood, er staan vrijwilligers paraat om hierbij te helpen.

Aanmelden en informatie is te krijgen via info@agendarossum.nl.

Of vraag een van de leden van de werkgroep Digitale dorpsagenda om hulp:
Bertus Olde Hanter, Cecile Beld, Marc Smellink en Monique Hassink.

Er kan nog veel meer mee

De agenda is ook te koppelen aan je facebook pagina. Daarmee zorg je ervoor dat zodra een evenement op facebook wordt aangemaakt, dit meteen in de agenda is te zien. Dit moet eenmalig worden ingesteld. Daarbij helpen we je  ook graag.

Daarnaast kun je via de Google Kalender altijd een evenement extra toevoegen. Dit kan op je mobiel met de Google Kalender app of op de website zodra je bent ingelogd.

Tip: zorg dat je inloggegevens ook altijd bij de secretaris van de vereniging bekend zijn!

Ontstaan

Kenmerkend van Rossum is de zeer levendige verenigingsleven. Vergeleken met vergelijkbare kernen met dezelfde omvang, zijn ongekend veel verenigingen en stichtingen actief. Wanneer de agenda’s niet goed op elkaar kunnen worden afgestemd, kan dit tot problemen leiden. Bijvoorbeeld doordat er te weinig EHBO aanwezig kan zijn als er 2 evenementen worden georganiseerd.

Agenda Rossum is een initiatief van de dorpsraad. Deze ving diverse signalen op dat verenigingen last hadden van kruisende agenda’s en dat het lastig was dat er geen centraal overzicht was. Na een bijeenkomst met vele verenigingen en stichtingen, bleek er draagvlak te zijn voor een dergelijke dorpsagenda. Een plek waar in 1 oogopslag kan worden gezien wanneer er wat wordt georganiseerd. Met de hoop dat de diverse agenda’s in de toekomst beter op elkaar kunnen worden afgestemd.